Teams i el focus

el

Aquest títol, que sembla gairebé d’un compte, vol posar l’atenció en una característica de Teams que de vegades no es valora prou. La generació d’un espai de treball autocontingut que ens alliberi d’algunes de les moltes distraccions que arruïnen la nostre productivitat dia rere dia.

Cada vegada que canvien de l’Excel al correu per buscar aquella dada, ens trobarem,ni que sigui de reüll, amb els darrers mails urgents, importants o senzillament d’aquell remitent que …. I això, encara que siguem capaços de resistir la temptació d’obrir-los.ens farà pensar-hi, abandonant automàtica i irreversiblement el context mental que teníem mentre fèiem el excel. I pel que diuen els experts, trigarem minuts en tornar a estar on eren pel que fa a concentració. I així un cop i un altre…

Amb Teams l’objectiu es disposar d’un espai on siguin totes les dades i les eines necessàries, per tal de minimitzar aquests canvis de context i maximitzar la nostre concentració (focus):

  • Documents molt habituals ja oberts
  • El magatzem documental amb la resta de documents (Sharepoint)
  • Webs d’ús freqüent ja carregades
  • La llibreta de l’equip plena de coneixement útil (Onenote)
  • Plans de treball (Planner)
  • Quadres de comandament, KPIs, etc. de Power BI
  • Etc.

T’imagines tenir-ho tot, o gairebé, a ma?